Bejelentés


Dr. Császár Barbara ügyvéd autótechn. gépészmérnök


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Bemutatkozás

 

2004. januárjában a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar jogász szakának nappali tagozatán szereztem jogi diplomát, majd az ügyvédjelölti időszakot sikeres jogi szakvizsgával lezárva (2007), ügyvédi tevékenységemet 2008 év elején kezdtem meg egyéni ügyvédként.

 

 

Hiszem,  - és az életutam rá a példa - hogy mindenki életét determinálja a családi környezet, amelybe beleszületett, az ott ért hatások, átélt élmények. Még ma is szemem előtt van gyermekkorom hétvégéi, amikor a család motorra pattant, hogy az akkoriban (4 éves korától serdülő koráig) moto-cross versenyző bátyámat, Császár Krisztiánt edzeni vigyük Piliscsévre. Természetesen ebből a mókából én sem maradhattam ki, 6 éves lehettem, amikor édesapám, Császár József autószerelő mester saját készítésű kismotorjával már én is róttam a köröket, miközben a bátyám edzett és készült a versenyekre. Emlékszem, hogy mindig csodálattal néztem bátyám versenyeken elnyert babérkoszorú, érem, és kupa rengetegét otthon, amellyel megtelt az egész ház, és amely méltán tükrözte kivételes tehetségét.

 

Édesapám, mint "kontsruktőr" is megvillantotta tudományát, műszaki újításait,  ötletes megoldásait, munkáit sorra közölte az Autó-Motor újság:

1977: Simson motoros Verhova (Autó-Motor 1977/12. szám)

1987: Wartburg motoros Trabant (Autó-Motor 1987/12. szám)

1989: Csaszi I., kisautó (három kerekű segédmotoros tricikli)  (AM 1989/13.)

1990: Csaszi II.  kisautó (AM 1990/12.)

2012: "Rézi"  a saját készítésű modern kori veterán autó (AM 2012/1.)

 

Bátyám - aki Édesapám nyomdokain szintén autószerelő lett - gyermekkori moto-cross versenyzői múltja után felnőttként is igazolta a technikai sportok terén tehetségét, 2004-ben gokart magyar bajnok lett K-100 kategóriában.


A fentiek alapján érthető, hogy életem során már gyermekkoromban meghatározó helyet töltött be a gépjárművek világa iránti csodálat, amely az évek múltával szenvedéllyé érett, és ily módon jogi szakterületem megválasztásában is alapkövet jelentett.


Célul tűztem ki, hogy Ügyfeleim jogos érdekeit a biztosítási és közlekedési jog területén versenyképes  színvonalon képviseljem, ezért műszaki tanulmányokat folytattam, és 2010-ben az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán gépészmérnök szakon, autótechnika szakirányon gépészmérnöki végzettséget szereztem.

 

Fontos pontjává vált életemnek, hogy 2010-től az ügyvédi tevékenységem mellett az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar felkérése alapján a karon - az országban elsőként és egyedüliként indult - veterángépjármű restaurátor szakmérnök képzés keretében a hallgatók ismereteit előadásaim révén gyarapíthatom a "Hibafelvételezés és dokumentáció - Jármű jog" című tárgy keretében.

A nappali tagozatos autótechnika szakos gépészmérnök hallgatók számára pedig a Szakértői ismeretek c. tantárgy keretében oktatok biztosítási, közlekedési és kártérítési jogot.


Megtiszteltetésnek tartom, hogy a svájci Who is Who kiadó Magyarországi életrajzi lexikonában (Who is Who, Verlag für Personenenczyklopäden AG, 6304 Zug, Alpenstrasse 16. Schweiz, alapító és kiadó: Ralph Hübner) a 2012 évi 10. számú kiadásban szakmai életutam megjelentetésre került. (Címe: Who is Who Magyarországon - Magyarország vezető személyiségeinek életrajzi enciklopédiája, Hübners Who is Who , 10. kiadás, 2012. Budapest)(http://www.whoiswho.hu)


Speciális jogterületem lévén igyekszem naprakészen folyamatosan képezni magam, 2008 óta rendszerességgel veszek részt az igazságügyi műszaki szakértők részére megtartott szakmai konferenciákon.


Dr. Császár Barbara


Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!